Frakt

Barnrum: Skapande för lärande och lek

22 maj 2019

Omfamna skandinavisk design: loppis-fynd och kreativ blandning för ett unikt hem.

Känn dragningskraften med skandinavisk design, världskänd för sin enkelhet och unikhet. På Prettypegs är vi mycket stolta över våra svenska rötter, och vi är här för att dela med oss av magin med denna designfilosofi till dig. Precis som Ida Hansson (www.nordicremake.se) uppmuntrar vi dig att ge dig ut på din egen kreativa resa.

Säg hej till världen av loppis-fynd, eller som vi svenskar ömt kallar det, 'loppis.' I loppisens skattkistor kommer du att upptäcka en värld av möjligheter. Låt din kreativitet flöda fritt när du blandar och matchar dessa unika fynd för att införa nytt liv och ljus i ditt hem. Upptäck hur skandinavisk design kan förvandla ditt boende, och ge enkelhet, karaktär och en touch av kreativitet till din inredning.

I den här artikeln kommer du att lära dig hur Ida hackade en förälskad förvaringsenhet, ett Ivar-skåp och skapade en arbetsplats för sina barn.

"Vad kan vara mer inspirerande än att skapa en kreativ fristad för dina barn, eller hur? Jag är mamma till två fantastiska pojkar, 7 och 9 år gamla. Fram tills nyligen fungerade deras rum som platser för vila och lek, utan något specifikt utrymme för att rita eller göra läxor. I vårt mysiga, lilla hem beslutade jag mig för att vara smart och konstruera smarta, funktionella skrivbord åt dem. De delar båda en kärlek för liknande saker, men jag ville ge deras utrymmen en personlig touch, så jag designade två olika stilar, rotade i en gemensam grund.

Som någon som njuter av tillfredsställelsen av ett bra gör-det-själv-projekt och värdesätter hållbarhet började jag med att fundera på hur jag kunde återanvända något gammalt jag redan hade. Denna metod smälter perfekt samman med min kärlek för hållbarhet. Jag lade till ett par nya skåp från IKEA tillsammans med några träskivor för att slutföra utseendet.

Varje projekt jag ger mig in i börjar med en mood board (precis som den här högst upp); den ger mig en visuell ram för att föreställa mig det större sammanhanget. När jag går igenom det här projektet kommer jag att dela med mig av min process, idéer och inspiration för att skapa funktionella, attraktiva och inspirerande utrymmen för mina pojkar. Håll er uppdaterade!"

Ge nytt liv åt ett gammalt arkivskåp: snygg DIY-omvandling

"Vet du vad som är otroligt tillfredsställande? Att ta något gammalt och ge det en fräsch, trendig look. I mitt fall var det en gammal arkivskåp som hade sett bättre dagar. Men med en nypa kreativitet och nya HILLEVI-ben i en vacker naturlig askfärg var detta skåp på väg att bli ett statementspiece.

För att få det att smälta in i rummets estetik beslutade jag mig för att måla det i en lugn blågrön nyans som matchade väggarna perfekt. Det var det transformerande steget som tog det från trist till fab. Och låt oss inte glömma Lilian-knopparna jag lade till för att slutföra makeovern - den sista touchen som andades nytt liv i denna en gång försummade möbel.

Känslan av prestation och tillfredsställelse av återanvändning är verkligen unik. Det är fantastiskt hur lite fantasi, några eleganta möbelben och ett nytt lager färg kan förvandla något gammalt till ett fantastiskt, trendigt tillskott till ditt utrymme. Fortsätt att följa min DIY-resa för fler inspirerande idéer och förvandlingar!"

Hillevi 170 Ash natural

Hillevi 170

195.00 SEK

Lilian 40Ø Ash natural

Lilian 40Ø

89.00 SEK

Stiliga och praktiska förvaringslösningar: IKEA IVAR-hacket

"I jakten på att skapa ett organiserat och rent barnrum är förvaring nyckeln. Jag valde det mångsidiga IVAR-skåpet från IKEA för detta ändamål, som jag anpassade för att passa min estetiska vision. Jag började med att ge det en mjuk beige färg för att skapa en varm och välkomnande känsla i rummet.

För att lyfta dess utseende och lägga till en touch av elegans valde jag HILLEVI-ben i en chic svart färg. Dessa ben ger inte bara stöd utan ger även förvaringsenheten en stilfull och upphöjd framtoning. Stina-handtagen i svart var den sista detaljen som lade till en antydan till sofistikation till möbeln.

Det jag älskar med denna förvaringslösning är att den erbjuder en blandning av öppen och dold förvaring, vilket gör det enkelt att hålla rummet rent och minimalistiskt. Att ha en plats för allt, snyggt undanstoppat, förenklar städprocessen och hjälper till att behålla rummets organiserade atmosfär.

Men det är inte allt. Våningssängen du ser här är också en DIY-skapelse. Det är ett briljant sätt att maximera golvyta i rummet och skapa ett roligt och mysigt område för barnen. Genom att kombinera stilfull, anpassad förvaring med en smart designad våningssäng hittar detta rum en balans mellan form och funktion. Fortsätt att följa med för fler spännande förvandlingar och idéer när jag fortsätter min DIY-resa!"

Stina 40Ø Black

Stina 40Ø

119.00 SEK

"Här nedanför är moodboard jag använde för mina andra pojkars rum."

IKEA Moppe-förvaringshack:

"Jag kunde inte motstå möjligheten att ge nytt liv åt ännu en möbel i det intilliggande rummet. Den här gången valde jag en djärv och stilfull förvandling. Det gamla skåpet fick en fräsch look med en elegant lack och lite vit färg.

För bordsskivan valde jag CARL-benen i ask, accentuerade av charmiga lädersockor. Dessa ben ger en touch av elegans till skåpet samtidigt som de håller det stadigt förankrat. Kombinationen av naturliga material och mjuka färger skapar en harmonisk estetik som är både inbjudande och trendig.

Skrivbordet är ett DIY-projekt som jag är särskilt stolt över och har en tallskiva som är ihopparad med Prettypegs CARL 700 mm ben. Denna uppsättning erbjuder en funktionell och stilfull arbetsyta som smälter sömlöst samman med rummets övergripande design.

För att öka rummets charm har jag använt en IKEA-pall, FROSTA, som är anpassad med en underbar persikofärg och prydd med tyg från Fine Little Day. För att organisera små föremål har jag vänt mig till IKEA MOPPE, som ger den perfekta förvaringslösningen.

För att injicera lite lekfullhet i rummet har jag blandat och matchat olika BILL-knoppar och skapat en skämtsam och dynamisk framtoning. Denna rumsmakeover är ett bevis på designens och kreativitetens transformerande kraft."

Bill 30Ø Soft Terracotta

Bill 30Ø

79.00 SEK

Carl 700 Ash natural

Carl 700

495.00 SEK

Smart platsbesparing: IKEA Bestå nattduksbordsuppgradering med Prettypegs

"Jag ville utnyttja golvytan i mitt hem till fullo, och en av de lösningar jag kom fram till var att använda en IKEA Bestå-enhet som nattduksbord. Det är ett smart sätt att lägga till förvaring utan att tränga rummet. För att ge det en unik och stilfull look, lade jag till Prettypegs Front Layers i vitt, tillsammans med deras Bodil-knopp. Jag älskar den dramatiska kontrasten mellan svart och vitt, särskilt mot Bestå-enhetens oregelbundna randiga framsida.

Det bästa med det här projektet är hur enkelt det är att utföra. Du behöver inte vara en DIY-expert för att skapa ett personligt och platsbesparande nattduksbord som detta. Oavsett om du har ett litet rum eller helt enkelt vill utnyttja din tillgängliga plats till fullo kan den här idén göra underverk. Så jag hoppas att du finner inspiration i denna enkla men effektiva lösning. Ge det ett försök och förvandla ditt utrymme med lätthet!

Håll dig uppdaterad för fler spännande uppdateringar och idéer när jag fortsätter att förnya utrymmen med min unika touch!

XO//IDA"

Bodil 18Ø Black

Bodil 18Ø

119.00 SEK

Prettypegs

We are proud to be in the forefront with a fresh design element in home decor styling – furniture feet! This grounding detail has been cast aside for too long and is now getting it's deserved attention. At Prettypegs we are passionate about details and design, and we all know that a unique accessory, like stunning jewelry or shoes will lift a personality. The same goes with furniture.